Hair removal

Vi kan hjälpa dig bli av med generande hårväxt. Vi har flera metoder som reducerar hårväxt och metoder som tar bort det temporärt.

Temporärt tar vi bort hår med vax. (På ögonbryn med vax eller pincett)

Hårreducerande behandlingsmetoder och permanent hårborttagning som vi arbetar med är IPL och diatermi. Innan vi påbörjar en ipl behandling sker en noggrann konsultation under ansvar av någon av våra certifierade laserterapeuter.

Innan du påbörjar en hårreducerande eller permanent behandling hos oss vill vi att du känner till följande om hår och hårväxt. Idag finns ingen metod som reducerar/permanent avlägsnar hårväxt vid ett enda tillfälle.

Hårväxt påverkas av flera faktorer såsom ålder, hormoner, arvsanlag, sjukdom, och medicinering. Man föds med ett visst antal hårsäckar, de kan aldrig bli fler än färre. Hårsäckarna är aktiva eller vilande. Beroende på vart håret växer är cyklerna olika långa. På huvudet är den aktiva fasen ibland upp till 7 år eller mer, det är därför vi kan få så långt hår på huvudet. Huvudets hårsäckar är aktiva till 90 %. Ben och armar däremot har en växtcykel på 2-3 månader (det är därför vi aldrig kan göra en fläta på benet, för håret blir aldrig så långt, växtcykeln är för kort). Det är när hårstrået befinner sig i den aktiva fasen som man kommer åt att behandla det. I vilofasen drar sig hårsäcken tillbaka och därför kommer man inte i kontakt med den. När du kommer till oss för att utföra hårborttagningsbehandlingar vill vi säkerställa att du inte får oönskade biverkningar samt att du inte har några kontraindikationer (medicinering eller sjukdomstillstånd). Därför inleds alltid vårt första möte med konsultation och information om behandlingen.


Diatermi

Vid diatermi förs en nål ner i hårsäcken och värmer upp hårsäcken till över 60 grader och gör därmed att hårsäcken förstörs. Kärlen som förser hårsäcken med syre koaguleras. Epilering görs främst på enstaka strån och strån som inte har något pigment. För att behandlingen ska ge resultat krävs att hårstrået är aktiv mas.


 IPL

Vid Ipl (intensivt pulsat ljus) avges starka blixtar av ljus med hög energinivå. Ljuset absorberas av pigmentet i hårstrået och förstör hårsäcken. Samma som för epilering gäller, att bara strån i aktiv fas behandlas. På benen, axiller (under armarna), i bikinilinjen och i ansiktet är det ca 15-20%. Det är dock individuellt hur många behandlingar som krävs men i regel mellan 5-8 behandlingar. IPL kan bara behandla hårstrån med pigment. Vita strån och gråa strån behandlas med epilering. Vid Ipl behandling sker alltid konsultation med någon av våra certifierade laserterapeuter.


Alkawash

Alkawash utvecklades på 80-talet av vetenskapsmannen och biokemisten Danné Montague-King. Alkawash är den hårborttagningsmetod vi förespråkar för att avlägsna fina fjuniga strån i ansiktet före vaxning. Alkawash är ett alkaliskt pulver som blandas med ett ört vatten. Hårstrået och hårsäcken mjukas upp och kan sedan avlägsnas utan obehag. Efter de första behandlingarna växer håret tillbaka som vanligt men med tiden blir återväxten långsammare och i vissa fall har man uppnå permanenta resultat.