Face advanced

Våra avancerade hudvårdsbehandlingar utökas och styrs av den stora efterfrågan på behandlingsmetoder där man vill uppnå hudföryngring men inte vill ta steget till kirurgi och samtidigt få mer effekt än man får från hudvårdsprodukter och traditionella hudvårdsbehandlingar.

I alla avancerade behandlingar tar vi hjälp av apparatur. Apparaturen vi använder oss av är väl beprövad och dokumenterad. Genomgående för samtliga advancebehandlingar är att man orsakar ett kontrollerat trauma eller en retning i huden som triggar hudens celler och läkningsförmåga.

När huden åldras minskar hudens kollagena fibrer det gör att huden tappar spänst och blir tunnare. Genom att iscensätta en kontrollerad microskada utnyttjar vi hudens förmåga att läka. Det ökar kollagenproduktionen och huden återfår sin fyllighet och spänst.

Skinpen

Skinpen  är en vidareutveckling av den väl beprövade och erkända micro-needling metoden. Dermapen är en avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Genom att använda en elektronisk penna med sterila engångsnålar skapas över 1000 microkanaler i huden per sekund. Behandlingen ökar hudens upptagningsförmåga så därför använder vi oss alltid av ett serum med mycket antioxidanter för att ytterligare göra behandlingen mer effektiv när det gäller att bekämpa hudens ålderstecken.

När vi utför en dermapen-behandling applicerar vi helst en bedövningscreme för att du ska få minsta möjliga obehag och därigenom få möjlighet att optimera dina behandlingsresultat.

Vi vill uppmärksamma att behandlingen har biverkningar så som : huden är röd och svullen 1-3 dagar efter behandlingen och efter det upplevs huden ofta torr, fnasig och känslig i upp till en vecka. Följ de hudvårdsrekommendationer som vi föreslår för att få ut bästa möjliga resultat.

Diamantslipning/Microdermabrasion

Microdermabrasion är en hudslipning som utförs med ett munstycke som är försett med små fina slipade diamanter. Genom att munstycket är anslutet till en ” mini dammsugare” får vi en effektiv peeling som avlägsnar och samlar upp döda hudceller och ger huden ett lyft och ny lyster. (Vi rekommenderar att man gör microdermabrasion och ultraljud tillsammans)

Ultraljud

Ultraljud skickar ner vibrationer som” kickar igång” flera av hudens olika funktioner så som bortforsling av slaggprodukter, ökad blodcirkulation, och stimulering av kollagenproduktion. Ultraljud är perfekt ”före festen” och som quick fix då du inte får några synliga biverkningar. Med ultraljud har vi möjlighet att behandla nära och runt ögon. ( vi rekommenderar att ultraljudsbehandlingen inleds med microdermabrasion för bästa resultat.)

Photon och microström

Forskning har visat att vissa delar av hudens celler har förmågan att absorbera fotoner (energins minsta beståndsdel) från ljusenergi. Detta har man dragit fördel av när man utvecklade photonbehandlingar. Man kan säga att det är en form av fotosyntes, där ljus omvandlas till energi. Olika vågländer (färger) påverkar olika funktioner i huden. För att optimera behandlingen har man möjlighet att samtidigt tillföra mikroelektrisk ström.